Silniční daň u auta co nejezdí

• (neregistrovaný)

20. 12. 2005 13:49

Dobrý den,
    musím platit silniční daň u os. auta, kt. nepoužívám? Auto je společně s druhým (s nímž jezdím) v obch.majetku (jsem OSVČ). S autem pracovně nejezdím, SD jsem platil jen po část roku, kdy jsem ho používal. Neuplatňuji na něj náklady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 12. 2005 14:05

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Silniční daň u auta co nejezdí
      Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla{1} a jejich přípojná vozidla{1} (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice, jsou-li používána k podnikání{1a} nebo k jiné samostatné výdělečné činnosti{1a} (dále jen "podnikání") nebo jsou používána v přímé souvislosti s podnikáním anebo k činnostem, z nichž plynoucí příjmy jsou předmětem daně z příjmů u subjektů nezaložených za účelem podnikání podle zvláštního právního předpisu.{1b} Bez ohledu na to, zda jsou používána k podnikání, jsou předmětem daně vozidla s největší povolenou hmotností alespoň 12 tun určená výlučně k přepravě nákladů a registrovaná v České republice.
      Takže, pokud se vozidlo nepoužívá neplatí se SD. (mimo nad 12tun)

• 20. 12. 2005 14:35

Fren (neregistrovaný)

Podle mého názoru se SD musí zaplatit i za vozidlo které nepoužíváte, jestliže ho máte v obchodním majetku a nevyřadil jste ho prodejem či jiným způsobem z evidence majetku, tak i kdyby to auto stálo na špalkách, tak za něj musíte zaplatit silniční daň.Fren

• 20. 12. 2005 14:43

uz se to tu parkrat resilo, tak si prolezte starsi diskuze...
      Il.

• 20. 12. 2005 15:21

Neplatí se SD, pokud auto nepoužíváte k podnikání. Již asi dvy roky je změna. Dříve platilo, že pokud bylo auto v OM, musela se SD platit. Nyní to již neplatí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).