Na penize, co jsem mu dala byla a je nyní půjčka v bance, kde jsou úroky. V dobré víře jsem je na ten papír nenapsala, jelikoz věděl, kolik úroky delaji.
Nyní tedy chci dostat zpět i ty úroky.
no je to téměř klasika. chlapovi nikdo nepůjčí (buď nedělá, nebo je v exekucích) a tak si milá přítelkyně hbitě vezme půjčku, a peníze mu dá. téměř píšu proto, že většina takových naivek nesepíše ani s přítelem smlouvu o půjčce, a když sepíše, tak jim chlapci stejně nic nesplatí (platí i opačně když si půjčí chlap pro přítelkyni, abych byla genderově vyvážená). tahle naivka měla štěstí, že jí splatil aspoň jistinu. ale už si zapomněla do smlouvy s přítelem dát splácení úroků. a ty teď ona musí platit bance sama. on smlouvu s ní splnil. tahle blbost ji bude stát těch 60000 úroků bance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 12. 2020 17:55
Dobrý den, pujcila jsem si na přítele penize, ale do “naši spolecne smlouvy” byla uvedena castka bez úroku. Věřila jsem, ze peníze zaplatí. Nyní je to rok od poslední platby a jiná nejspíše nebude. Castka byla doplacena jen do výše smlouvy, nyní tedy kolem 60.000,- zbývá. Je možná peníze nějak dostat zpět?
Existuje vypis z účtu, kam byly poslány peníze a kde jsem si půjčku brala a také sms komunikace, kde mě o peníze prosí.
Děkuji za odpověď.