Jak na nepřetržitý provoz - 8 a 12h směny?

• (neregistrovaný)

16. 12. 2020 9:39

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem. Část zaměstnanců ve firmě, kterou zpracovávám přechází z 8h PD po-pá na 24/7 provoz s tím, že budou mít vždy rozplánovanou PD na 37,5h týdně - ve všední dny 8h směny, víkendy 12h (ještě se reší délky pauz).

Prosím poradte mi, řeším to poprvé, na co si mám dát pozor personálně a mzdově?
    - poslala jsem všechny k našemu firemnímu lékaři na novou lékařškou prohlídku na kat.2 s prací v noci
    - ve smlouvě mají úvazek 40h týdně, musím udělat dodatek na 37,5 nebo to automaticky vyplývá z toho, že jedou nepřetržitý režim?
    - pokud budou dodržovat týdenní a měsíční fond, tak nemusím zakládat konto pracovní doby, že ne? Hodiny budou mít vždycky v měsíci vyrovnané a pokud ne (výjimečně, kdyby někdo na směně vypadl), tak mohu proplatit jako přesčas v daném měsíci nebo se jen domluvit na vybrání další měsíc?
    - budu se muset nějak poradit s callcentrem jak to nastavit v Heliosu, hlídáte si noční a víkendové příplatky ručně nebo vám to docházkový program rovnou přenáší do mzdového?

Moc vám děkuji za odpovědi!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 12. 2020 20:41

Aion (neregistrovaný)

K nové délce týdenní PD vyhotovíte písemnou informaci dle par. 37/1 ZP.
      Konto PD je samostatný typ rozvržení PD, nevím, co tím myslíte.
      Jedna věc je délka týdenní PD, jiná pak její rozvržení (nic o tom nepíšete).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).