1. Každá rada drahá.
2. Pracovní místo jste nezrušili = zaměstnankyně má právo na to, abyste ji na toto místo zařadili. Pokud tak neučiníte, bude dána překážka v práci na vaší straně spojená s právem na náhradu mzdy ve výši průměrného, resp. pravděpodobného výdělku.
3. Nabídnout můžete cokoliv, zaměstnankyně nemusí nabídku akceptovat, na jejím postavení to nic nezmění.
Za mě - já na místě zaměstnankyně bych souhlasila s rozvázáním PP dohodou za podmínky, že mi vyplatíte mimořádnou odměnu ve výši nejméně 20tinásbku průměrného výdělku.
Nechci spekulovat, že dlouhodobě ztratila způsobilost konat dosavadní práci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 1. 2021 13:01
Dobrý den, prosím o radu ohledně odstupného. Zaměstnankyně byla dlouhodobě (více jak rok) nemocná. Na její místo nastoupila jiná zaměstnankyně, se kterou byla uzavřena pracovní smlouva na dobu neurčitou. Nyní se bude zaměstnankyně po nemoci vracet. Prosím o radu jak postupovat:
1. Pokud zaměstnavatel bude chtít s touto původní zaměstnankyní ukončit pracovní poměr, má nárok na odstupné - a v jaké výši?
2. Pokud zaměstnavatel nabídne původní zaměstnankyni jinou práci, je povinen dodržet stejné mzdové podmínky?
Předem moc děkuji za radu a přeji ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK.