Pokud máte v DPČ sjednán druh činnosti "pokladní", nejste i přes své pochybení povinna nabídku na změnu akceptovat. Na vašem místě bych spíše počítala s tím, že dpč bude se mnou zrušena (výpovědí s 15denní výpovědní dobou). Stejně tak není vyloučena pokuta, kterou by zaměstnavatel mohl na vás vymáhat z titulu způsobené škody.
Zdravím, zajímalo by mě, kdo a jak ověřil, že kupujícímu bylo opravdu 17, nějaký orgán? A tím nemyslím manažera, který by jím nepochybně byl, pokud by takto chtěl uvolnit místo u pokladny pro někoho blízkého.
Nevím, je to jedna z mála pracovních zkušeností, které jsem zamlada na brigádách nezískal ... Věřím, že lepší než doplňování zboží.
A kdyby to byl superorgán, mohlo by se tam pak třeba projíždět s namarkovanou půlkou nákupu, i takové případy už se vyskytly. Jen třeba počkat na skončení nouzového stavu, až zase klesnou tresty;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 1. 2021 11:44
Dobrý den, pracuji v Albertu jako pokladní a prodala jsem nezletilé u 17ti letému chlapci pivo. Byla jsem. Okamžitě pozvána k manažerovi prodejny a odstraněna z pokladen a byla mi nabídnuta jiná pozice - doplňování zboží. Jakou mám. Možnost obrany proti tomuto jednání? Domnívám se, že mladík byl někým. Poslán...... Děkuji za odpověď. S pozdravem Michaela Poncová