Stravenkový paušál - zaokrouhlit?

• (neregistrovaný)

22. 1. 2021 9:22

Dobrý den, lámu si tu nad tím od začátku měsíce hlavu a nikde k tomuto nevidím nic :-( Stravenkový paušál.... Vše mi je jasné, jen ta částka.... Bude se nějak zaokrouhlovat na celé Kč? 75,60 když zaokrouhlím matematicky je 76, ale nenapadne nikdo při kotrole těch 40 haléřů? Byla jsem na dvou školeních a co školitel, tak to jiný názor.... Nebo tedy vyplácet prostě 75,-? to už jsem slyšela jako třetí názor ;-) A za jakou dobu můžu vyplácet? Jeden názor za odpracované 3 h a druhý za směnu(máme 8 h). Poradí prosím někdo? Jde mi třeba o zaměstnance, pokud půjde po 4 odprac hodinách k lékaři.... Mohu kombinovat tuzemské stravné a stravenkový paušál? V tom asi nevidím problém. Je to tak? Předem moc a moc děkuji ;-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2021 11:19

Ing. Hana Čedíková (neregistrovaný)

Dobrý den. K výpočtu stravenkového paušálu - např. 21 odpracovaných dnů = 75,60 x 21= 1 587,60 Kč. Poté bych zaokrouhlovala matematicky, tj. na 1 588,- Kč. Vyplácela bych pouze za celou odpracovanou směnu.
      Mám ale jiný problém. Účtuji příspěvkovou organizaci, která si část klasických stravenek proplácí z FKSP. Lze toto u stravenkového paušálu??? A v jaké výši? Nikdo není schopen odpovědět!!! Pokud nelze, tak nemohu u příspěvkové organizace použít, neboť nemají částku pro celý paušál uvedenou v rozpočtu!!!

• 24. 1. 2021 19:35

zamotaná (neregistrovaný)

z FKSP lze, byla novela. ale my vůbec nevíme, jak se s tím popasovat. jak to budete účtovat??? kolik tedy můžeme přispět zaměstnanci, nikde nemůžu najít žádný praktický příklad...

• 3. 2. 2021 10:16

ajo (neregistrovaný)

z FKSP lze možné použít 45 %.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).