Nemáte s tím opravdu nikdo zkušenost?
Za říjen a listopad jsem na tyto faktury zapoměla a tudíž do výdajů nezahrnula. Vlastně takovou fakturu bez údajů, krom mého jmena a ID účtu vidím poprvé.
Mam k castce 183kc dama přičíst DPH a uplatnit do vydaju s DPH nebo jak? Nedává mi to smysl. Ani tam není napsáno u částky třeba 0% nebo 15% 21% nic, jen cena a v administraci účtu se píše ze je to částka bez dph. Jak bych pak prokazovala *krom vypisu z banky kde je videt ze castku strhli, ze faktura je na mé FO jdxz je tam videt jen jmeno?
Jsem platce DPH.
Prosim poradi nekdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 1. 2021 14:10
Dobrý den,
řesim pro mě zapeklitou věc. Spustila jsem si reklamy na Facebooku a bohužel jsem si nedala do DPH faktury za reklamu v rijnu a listopadu (byly na pár drobných, konkretně do 150kc) jenze ted koukam na fakturu vystavenou za reklamu v listopadu a vystavenou v prosinci 21.12. - tento den mi byla i platba strzena z úctu, teda je i datumem platby. Na faktuře je ale pouze napsano Faktura pro (a mé jméno) a ID uctu. Jsem FO podnikajici, platce DPH. Nikde ale neni uvedena má adresa, IC, DIC, nikde nevidim ani hlavicku s dodavatelem, tedy tato adresa je úplně dole na konci faktury. Rozepsané DPH tam také neni. Jsou tam u každé kampaně konečne částky ale bez DPH a Základu. Jak toto řešit? Mam někde pozadat o opravu dokladu? Částka mi byla stržena z účtu. Nebo tuto fakturu nemusím do účetnictví vůbec dávat (vedu DE)? Je to chyba když platba odešla z účtu a nebudu ji mít kvůli těmto chybějící údajům ve faktuře v DPH ani ve výdajích? Věděl by někdo co s tím? Děkuji, Simona.