Zkrácený úvazek

• (neregistrovaný)

31. 1. 2021 8:13

Dobrý den,
    jen se chci ujistit, zda je možné sepsat - změnit pracovní úvazek na zkrácený pracovní úvazek na jakýkoliv počet hodin...např. na 32,5 hodin týdně ( 6,5 hodiny denně po-pá ) a zde je nutné, aby si zaměstnanec požádal písemně o toto zkrácení.
    Děkuji za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2021 8:19

Líba (neregistrovaný)

"§ 80
      Kratší pracovní doba
      Kratší pracovní doba pod rozsah stanovený v § 79 může být sjednána pouze mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem."

Rozhodně bych si chtěla založit písemnou dohodu, ať už bych byla na straně zaměstnance nebo zaměstnavatele.

• 31. 1. 2021 8:58

Liduska (neregistrovaný)

Děkuji. A prosím ještě jeden dotaz, zda je nějaký postup - vzorec na přepočet mzdy z plného úvazku na zkrácený nebo je to na zaměstnavateli jaký mzdový výměr zaměstnanci navrhne?

• 31. 1. 2021 9:58

Aion (neregistrovaný)

Dohoda na straně zaměstnance nebo zaměstnavatele je co?
      Pro tazatelku: dohoda musí mít písemnou formu, ale projevy vůle a podpisy nemusejí být na téže listině.

• 31. 1. 2021 12:23

Líba (neregistrovaný)

"Dohoda na straně zaměstnance nebo zaměstnavatele je" samozřejmě blbost. Já jsem psala, že kdybych byla na straně zaměstnavatele, chtěla bych to mít písemně, zrovna jako v případě, že bych byla tím zaměstnancem. Nevěděla jsem, jestli to tak musí být podle zákona nebo jestli je to jen moje opatrnost, že by mi nestačila jen ústní domluva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).