Re: sleva na dani
Dobrý den.
Nárok na slevu na dani má. Společná domácnost dle §115 občanského zákoníku - občané spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby. Nechte si předložit prohlášení, že to tak opravdu je a zároveň potvrzení zaměstnavatele matky, že ona neuplatňuje nárok. A nárok vzniká již v měsíci, kdy se dítě narodilo.
Hezký den Hanka
Platí alimenty na další svoje děti? To s uplatňovanou slevou nemá nic společného.
Super!!
Takže si to shrneme- nejsou manželé, dítě je jeho, v rodném listě zapsán jako otec - uplatní slevu!
nejsou manželé, dítě je manželky, žijí spolu - uplatní slevu!
jsou rozvedeni, dítě je jeho, svěřeno do péče manželky, on platí alimenty vyměřené soudem(na vše toto má doklad od soudu), takže to, že žijí spolu nemá na nic vliv, jsou to prakticky cizí lidé, takže nemůže slevu na dani uplatnit!
Myslíte, že se do jedné z možností vejdete? Hanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 12. 2005 10:40
Dobrý den, jsem chvíli po škole a teď jsem začala dělat mzdy. Takže v tom mám trochu hokej. Potřebovala bych poradit, přišel zaměstnance, že se mu narodilo dítě, ale s matkou nejsou manželé, žijí spolu ve společné domácnosti, ale trvalé bydliště má každý jinde. Má nárok na slevu na dani?
Mockrát děkuji za radu