Pokud Vám vyplatili za leden 2020, jste povinen tento příjem do Přiznání uvést. Vyžádejte si od Zaměstnavatele Potvrzení o příjmech. Zde budete mít uvedenu i výši sražené zálohové daně, kterou také do Přiznání (dozadu) uvedete. Ale protože už z této částky byla daň sražena a zaplacena, nebude mít téměř žádný vliv na dotaz 2. Výsledek Vám vyjde stejný s příjmem (odměny) i bez příjmu (odměny). Zkuste si v Přiznání tuto variantu vymodelovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Senioři nad 80 let dostanou přidáno automaticky. Vláda schválila velkou změnu důchodů
Přiznání k dani, živnost i další online služby státu: Přihlášení přes datovku končí
Berňák zveřejnil nový vzor potvrzení. Členům bytových družstev usnadní odpočet úroků
Dnes je splatná nižší paušální daň. Od srpna musí ale OSVČ znovu měnit trvalý příkaz
Jsme rodinná firma milující přírodu, říkají výrobci svíček
Dovolená: 10 věcí, které překvapí většinu zaměstnanců i zaměstnavatelů
4. 3. 2021 22:30
Dobrý den, mám dotaz, byl bych rád, kdyby někdo znal odpověď.
Podávám daň z přijmu fyzické osoby za rok 2020, minulý rok jsem prodal byt a vydělal na něm nějaký prachy, ty tedy teď přiznám a zdaním.
Jenže teď k problému - ke dni 31.12.2019 mi byl ukončen pracovní poměr dohodou a dostal jsem odměnu asi 120 000 kč hrubého, která mi přišla na účet v únoru 2020 již zdaněná. Tento příjem (tzn. zdaněnou odměnu) již přiznávat nebudu, že?
Problém 2: protože jsem celý minulý rok nechodil do práce a nevyčerpal jsem tedy slevu na poplatníka nějakých 24 840 kč, nebo tak nějak, tak ve výsledku těch 15%, kterých jsem měl zaplatit jako daň z prodeje bytu, platit téměř nebudu, protože se to skoro vynuluje díky té slevě.
Jenže pokud bych musel přiznat a danit i tu odměnu z bývalé práce, která mi již zdaněná přišla na účet v únoru 2020, tak nevím, jestli by to nějak nezmenšilo tu slevu na poplatníka.
Nerad bych měl problém, že jsem někde něco neuvedl.
Díky za případnou odpověď.