Z dotazů a odpovědí MPO:
Mám zaměstnance s minimálním úvazkem, za které firma neprovádí odvody. Jak mohu nárokovat dotaci na testování zaměstnanců?
Je-li testovaný účastníkem systému zdravotního pojištění, může zaměstnavatel nárokovat příspěvek zdravotní pojišťovny jako za každého jiného zaměstnance.
Podle mne není účastník zdravotního pojištění totéž, co zaměstnanec platící z příjmu ZP.
Pokud má více pracovních vztahů v téže firmě, tak ho snad otestujte jen jednou, ne? Nebudete ho přece testovat v každém poměru a každé dohodě. Je to pořád 1 člověk u firmy. Pokud má více zaměstnavatelů, otestuje ho každý a pojišťovna by to každému zaměstnavateli měla zaplatit. Zaměstnanec - zaměstnavatel. Nebo jak jste to myslela?
Tak - jak se říká - lepší něco než kopanec do zadku, žejo. Spíš si říkám, že nemusí být testovaní do 90 dnů ti, co covid prodělali a ti, co jsou očkovaní. Ale tito přece mohou být pozitivní, nepozná se to na nich a jsou přenašeči.
Jinak co se týká otestování - nemůže se prokázat tím jedním výsledkem ve více firmách?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 3. 2021 19:23
Jak je to u pracovníků na dohodu?
Autotesty se proplácí i u tzv. dohodářů, pokud platí nemocenské pojištění. Jde tedy o pracovníky na DPČ s příjmy nad 3500 Kč měsíčně a u pracovníků na DPP nad 10 000 Kč měsíčně.
Tuto informaci jsem našla dnes na netu. Je to pravda?..nevíte někdo prosím jak je to opravdu s těma DPP?