A může to být tak, že ve faktuře nebudu uvádět tu uhrazeno zálohovou fakturu ale pouze vyfakturuju službu a tím padem nebude cena k uhradě 0,- ale 2420,- a tu zákazník hradit nebude protože už jí uhradil zalohovou fakturou?
Někdy se setkávám i s touto variantou. Ze uhradim prpformu a pak dostanu po úhradě fakturu, kde není uvedeno že jsem již uhradila profoumou nebo zalohovou fakturou. Prostě jen popis služby s jeho rozpočitanou cenou na zaklad, dph a celkovou cenou. Je i toto varianta správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 3. 2021 8:28
Dobrý den,poprvé jsem přesla na vystavování zálohových faktur na služby. V zalohové faktuře uvádím jen cenu za jednotku např. 2420,- a cenu celkem 2420,- v cene je zahrnuti DPH které v zálohové faktuře není rozepsano.
Jde o Zalohovou fakturu proforma tzn. Na celiu castku predem.
Fakturu tedy vystavim tak ze uvedu sluzbu za kterou fakturuji a podtim uvedu uhradu zalohove faktury.
Popis polozky:Cena za jednotku 2000,- DPH 21% 420,- celkem 2420,-
Uhrazeno zalohou: cena za jednotku -2420,- DPH 0%,- celkem -2420,-
Faktura je tedy vystavena na 0kc.
V součtu položek mi to pak dělá cenu za jednotku - základ 2000 a pro položku úhrady zálohové f. -2420,-, takže vznikne základ - 420,- to je asi špatně, mám tedy cenu za jednotku uvést 0,- a tech -2420,- uvést až v kolonce na konci řadku celkem?
V případě, že faktuře předcházela zálohování faktura (proforma) na plnou částku, uvádím ve faktuře datum splatnosti 14denni lhůtu nebo uvádím datum.splatnosti dnem vystavení faktury?
Kdo máte zkušenosti, moc děkuj za pomoc.