DPČ nepodepsané prohlášení/student

• (neregistrovaný)

18. 3. 2021 13:34

Dobrý den,
    prosím o radu ohledně podání daňového přiznání pro studenta s příjmy z DPČ i DPP u různých firem. Pročetla jsem diskuzi, ale jednoznačnou odpověď jsem nenašla.
    Dcera měla v r. 2020 DPČ a DPP u dvou různých firem - nikde nepodepsala prohlášení.

DPČ firma A
    za měsíc listopad zdanitelný příjem 2.865,- Kč /sražená srážková daň 429,- Kč
    za měsíc prosinec zdanitelný příjem 4.961,- Kč/ sražená zálohová daň 1005,- kč (a další odvody na pojistné)

DPP firma B
    za měs. listopad hrubý příj. 538,- / sráž. daň 81,- kč
    za mě. prosinec hrubý příj. 1075,- Kč/ sráž. daň 161,- kč

Potvrzení dcera má od firmy A pouze na sraženou zálohovou daň za prosinec z DPČ.
    Na sraženou daň za listopad mi mzdová účetní sdělila, že potvrzení vystaví a připraví, ale že se do daňového přiznání srážková daň z DPČ neuvádí a finanční úřad dceři tuto daň nevrátí.
    Na jednom fóru jsem našla odpověď, že v souč. době lze do DP uvést i srážkovou daň a započítat na daňovou povinnost.
    Jiné příjmy za rok 2020 nemá.
    A ještě prosím - kam uvedenu v DP obě tyto daně? Výpočtová tabulka - kolonka sražená daň podle § 36 odst. 7 zákona? A objeví se mi to v ř. 33 a ř. 53 ???
    A má tedy vůbec student, který nemá jiné zaměstnání a nemá nikde po celý rok podepsané prohlášení nárok na vrácení daní? Paní mě úplně rozhodila.
    děkuji mockrát
    Bea

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).