Opravný "Přehled o příjmech a výdajích OSVČ" - nižší daňový základ

• (neregistrovaný)

20. 3. 2021 2:14

Dobrý den,

11.3.2021 jsem podal na OSSZ "Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2020". 19.3.2021 jsem si všiml, že jsem v tomto podání špatně spočetl daňový základ - proto mi záloha vycházela chybně vysoká. 20.3.2021 jsem odeslal opravné podání tohoto formuláře se snad již dobře spočteným - nižším daňovým základem a přiložil jsem k formuláři své daňové přiznání.

1) bude mi vyměřena nižší záloha dle opravného podání?
    2) budu muset doplatit nedoplatek, který vznikl chybným podáním? Budu muset platit nějaké penále?

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2021 9:23

Eva (neregistrovaný)

Sociálka Vám pošle konečné Vyúčtování - a vy buď doplatíte nebo budete mít přeplatek. Co se týče záloh - budete je mít tam rovněž stanovené - a jistě dle nového Přehledu. Nová záloha se platí až od dubna - tu jste snad ještě nezaplatil, ne ? A budete platit, tak, jak Vám vyšlo v opravném Přehledu - resp. jak vám ji nakonec stanoví OSSZ v konečném Vyúčtování. Jistě nebude platit žádné penále - není z čeho. Pokud jste tedy v roce 2020 platil řádně stanovené zálohy (vyjma odpuštěných měsíců).

• 20. 3. 2021 12:06

Marian (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Na základě vyúčtování po špatně podaném Přehledu mi byl vyměřen nedoplatek za minulý rok (zálohy jsem řádně platil). Ten mám v plné výši uhradit, nebo počkat na opravné vyúčtování?

• 20. 3. 2021 12:43

Eva (neregistrovaný)

Já bych počkala na to vyúčtování, které se bude vztahovat k opravnému Přehledu.
      Penalizovat vás za to nebudou. Opravu jste udělal rychle - tak není co řešit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).