Sociálka Vám pošle konečné Vyúčtování - a vy buď doplatíte nebo budete mít přeplatek. Co se týče záloh - budete je mít tam rovněž stanovené - a jistě dle nového Přehledu. Nová záloha se platí až od dubna - tu jste snad ještě nezaplatil, ne ? A budete platit, tak, jak Vám vyšlo v opravném Přehledu - resp. jak vám ji nakonec stanoví OSSZ v konečném Vyúčtování. Jistě nebude platit žádné penále - není z čeho. Pokud jste tedy v roce 2020 platil řádně stanovené zálohy (vyjma odpuštěných měsíců).
Já bych počkala na to vyúčtování, které se bude vztahovat k opravnému Přehledu.
Penalizovat vás za to nebudou. Opravu jste udělal rychle - tak není co řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2021 2:14
Dobrý den,
11.3.2021 jsem podal na OSSZ "Přehled o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2020". 19.3.2021 jsem si všiml, že jsem v tomto podání špatně spočetl daňový základ - proto mi záloha vycházela chybně vysoká. 20.3.2021 jsem odeslal opravné podání tohoto formuláře se snad již dobře spočteným - nižším daňovým základem a přiložil jsem k formuláři své daňové přiznání.
1) bude mi vyměřena nižší záloha dle opravného podání?
2) budu muset doplatit nedoplatek, který vznikl chybným podáním? Budu muset platit nějaké penále?
Děkuji