oms: Nebude se na to při případné kontrole pohlížet jako na pozměňování účetních dokladů? A nevěděla byste jak za věta má znít? Podnikatel je zapsán....nebo stačí ,,zapsán v ŽR...
Propsalo se to i do těch ve kterých to nebylo( zpočátku jsem vystavila oar faktur bez této věty aniž bych si všimla, mám i tyto faktury nechat doplněné o tuto větu i když zákazník ji má bez?
Děkuji Marie
Znění si každý určuje sám. Někteří při ručně vypisovaných fakturách neuvádí. Lze snadno ověřit v rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2021 18:05
Dobrý podvečer, jak jsem se tu již dotazovala na znění ohledně věty registrace u ŽR tak jsem si větu pozměnila místo firma zapsaná na zapsán na ŽR a změnilo se mi to u všech faktur i zpětně. To je asi velká chyba. Měla bych tedy větu vrátit zpět, ulozit nebo vytisknout si faktury s puvodnim zněním a pak teprve nastavit změněnou větu aby již byla od nových faktur správně. Nebo to nevadí ze se tato veta změnila plošně u všech faktur? Jde o to ze zákazník dostal tuto vetu ve faktuře jinak formulovanou než bych měla ve stejné faktuře uvedenou já. Mam 3 různé fakt. systemy a změnily to zpětně všechny.
Děkuji za názory jak bych měla postupovat.
Marie