§ 38 k)
"Narodí-li se však poplatníkovi dítě, plátce daně k této skutečnosti přihlédne již v kalendářním měsíci, v němž se narodilo, prokáže-li poplatník jeho narození plátci daně do 30 dnů po narození dítěte."
Do listopadové výplaty to mzdovka samozřejmě stihout nemůže, ale neměl by pro ni být problém dát v prosincové výplatě zvýhodnění i za listopad. Ovšem, když přez to vlak nejede, je lepší si podat DP a vědět, že to je dobře.
Takže se to tedy zpětně vrátí v daňovém přiznání? Koukala jsem, že již příteli přišla výplatní páska za listopad a měl tam započítaného jen syna a to pouze opět jen za listopad a nikoliv za říjen, kdy už byl psaný na přítele.Je nutné poslat mzdovce nějakou žádost, ve které bude aby to uhradila vše v prosincové výplatě?Myslím tím, syna za říjen a dceru za listopad. Nebo jak poznám až budu dělat daňové přiznání, že to nezapočítala v Potvrzení o zdanitelných příjmech?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
6. 12. 2021 15:39
Dobry den,chtěla bych se zeptat ohledně daňového zvýhodnění na deti. Do září jsem měla na sebe psaného syna.Od října je syn psán u přítele pro daňové zvýhodnění. 25.11.2021 se nám narodila dcera a ta bude také psaná u pritele.Mzdova účetní mi napsala, že syna nestihla dát do výplaty za říjen a to stejne dopadlo teď i u dcery za listopad.Jak nám bude vráceno?Bude vráceno při daňovém přiznání?Děkuji