Přijatá faktura z minulého hospodářského roku

• 23. 4. 2022 17:14

Hezké odpoledne.
    Moc prosím o radu. V listopadu 2021 jsme obdrželi upomínku za zboží z prosince 2020. Faktura zaslaná nebyla , až na vyžádání a ještě jsme dohledávali, zda jsme zboží vůbec obdrželi.
    Nyní si ale nejsem jistá, jak s účtováním. S DPH a KH jsem si poradila datumově. Nyní ale nevím , jak s daní z příjmu. Normálně bych asi dala jako nevýznamnou položku (24740,- bDPH) na nedaňové náklady (tam ale nevím v pohodě, jak vytvořím analytiku, aby mi to vlezlo na správný řádek v rozvaze). ale.... trochu mě tu zlobí vzájemný zápočet, který byl proveden k pohledávce také z roku 2020. Oni ty faktury poslali asi 3 (ty další už z roku 2021) a když se započetlo, zbylo na doplatku už jen zbytek z té poslední faktury. Myslíte, že mohu nechat normálně v daňových nákladech roku 2021, nebo i tak musím dát položku nedaňově? Faktura vystavena 21.12.2020, splatnost 4.1.2021.
    Snad jsem to napsala trochu srozumitelně. Nemám zkušenosti a jsem z toho už dost na nervy, tak nevím, ani zda se správně vyjadřuji.
    Moc děkuji Monika

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).