Nase účetní si zavedla, že oni vše vyučují, zástupce podepíše a já si dělám víceméně kontrolu správnosti. Při jedné kontrole ČŠI mi bylo vyčteno, že na 1. Straně nemají uvedenou hodinu odjezdu.
Dale účetní, která v jednu dobu vedla pokladnu, zavedla nebo určila, že cestovné dostanou při výplatě mzdy, aby si ušetřila práci. Žádné dohody k souhlasu zaměstnanců k placení cestovneho na účet neuzavrela. Můžete mi poradit kde najdu zákon nebo vyhlášku jakým způsobem to napravit. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 6. 2022 13:52
Cestovní příkazy jsou na jméno a vyúčtování na toho zaměstnance. Neustále bojuji s názorem účetní, která chce když jedou 2 zaměstnanci, tak si jeden dá do svého cestovního příkazu ubytování a jízdné za oba zaměstnance . Každý pak do svého cestovního příkazu vyúčtuje jenom stravné. Já cestovné zadávám ke mzdám a myslím, že každý zaměstnanec má vyúčtovat pouze náklady na sebe, tj na 1 zaměstnance.
Uvažuji správně?
Děkuji předem.