Výdaje paušálem za rok 2005

• (neregistrovaný)

2. 1. 2006 10:50

Jsem řemeslník - tedy mám 60% výdajů paušálem, pokud jsem to pochopil správně.
    Závazky , pohledávky za rok 2004 nemám. Ale mám v daňovém přiznání zásoby , co s tím ? Kdysi mi daňová poradkyně do zásob napočítala např.mobilní telefon, brusku , opal.lampu atd.a to stále uvádím jako zásoby. Proč a jak mám dělat dodatečné daňové přiznání za rok 2004.

Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 1. 2006 11:04

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: výdaje paušálem za rok 2005
      Pokud to nejsou zásoby materiálu nebo zboží na skladě, ale zřejmě drobný hmotný majetek, který je v používání, není třeba upravovat. Důkazní břemeno je na vás. Tento majetek se neměl uvádět v DP v kolonce zásoby.To vám poradila špatně.

• 2. 1. 2006 12:59

Anonymní (neregistrovaný)

Rozumím tomu správně, paní Vlaďko, že drobný hmotný majetek, který se 100% uplatní v nákladech hned po pořízení se dál eviduje pouze mimoúčetně, na inventárních kartách, po celou dobu užívání (do vyřazení), ale v účetnictví už nikde nefiguruje (ani na skladu, ani na účtech dlouhodobého hm. majetku)?

• 2. 1. 2006 13:26

Anonymní (neregistrovaný)

Ano, paní Vlaďka vám poradila správně. To, co vám poradila daňová poradkyně byl chybný výklad zákona, který takto bohužel byl prezentován i na školeních.

• 2. 1. 2006 19:00

Zdena (neregistrovaný)

A kdyby jen na školeních. Ještě před několika málo lety /nevím přesně, kdy/ to bylo naší povinností i podle Poučení k daňovému přiznání".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).