Zvýhodnění na děti

• 20. 3. 2024 8:03

Dobrý den, zaměstnanec má 3 děti, na které doposud uplatňoval zvýhodnění. Nyní se bude rozvádět, dostane do péče nejstarší dítě, dvojčata zůstanou v péči manželky. Ona si je bude uplatňovat na pozici 1 a 2 a náš zaměstnanec bude mít tedy syna na pozici 3? Chtěl jsem od ženy potvrzení zaměstnavatele, že neuplatňuje na toho syna zvýhodnění a účetní mě odpálkovala, že mi nic takového nedá, že to není potřeba. Musím tedy počkat na rozsudek, kde bude uvedeno, že bude mít v péči syna on, pak tedy nebudu potřebovat to potvrzení nebo jak v tomto případě postupovat? Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2024 9:40

Líba

Váš zaměstnanec bude mít v domácnosti jenom jedno dítě, takže v pozici 1. Potvrzení o zvýhodnění ostatních dětí potřebovat nebude, protože s ním nebudou žít ve společné domácnosti. Jejich existenci bude potřebovat potvrdit jedině v případě, že by měl exekuce. Bude stačit to rozhodnutí soudu o alimentech.

• 20. 3. 2024 10:52

AD

Děkuji a je potřeba mít založenou kopii rozsudku o péči dětí? Změnu zapíšem jen do prohlášení, že neuplatňuje na zbylé 2 děti?

• 20. 3. 2024 11:14

Jasná

V prohlášení do změny zapíše, že od...nebude uplatňovat daňové zvýhodnění na děti....Osobně zakládám do prohlášení kopii rozhodnutí o svěření dítěte do péče.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).