Doporučuji neřídit se dojmy, ale zákonnou úpravou.
Asi nevíte, že má v době DPN povinnost zdržovat se v místě pobytu, které coby pojištěnec oznámil ošetřujícímu lékaři a dodržovat dobu a režim povolených vycházek. Pokud jste ho nezastihli v místě pobytu, tedy v místě, které ošetřujícímu lékaři nenahlásil, nic to neznamená a tato vaše návštěva byla zbytečná.
Zaměstnanec v době DPN telefon zvedat nemusí, stejně tak nemusí odpovídat na SMS. Naopak vy ho nemáte v době DPN co rušit.
No a úřednice ze sociálky? Ubohost, ale to víme, že tito lidé toho mnoho neumí a nebýt na úřadě, jinak by se neuživili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 5. 2024 13:15
Dobrý den,
setkal se s tím už někdo?
Případ:
Zaměstnanec nepřišel do práce, sdělil že jde k DR z důvodu nočního dávivého kašle kvůli kterému se nevyspal, a že se jedná u něj o astma, který má celý život.
3.5.2024 - přišel datovou schránou vznik DPN od 3.5 pracovní úraz: ne
- adresa pobytu na DPN - Radnice
8.5.2024 - kontrola na DPN - zjištění, že adresa uvedená je radnice (zde logicky nezastižen), kontrolu jsme tedy provedli na adrese nahlášenou jako bydliště, zde také nezastižen. Tel. nezvedá a na sms nereaguje.
10.5.2024 - přichází oprava DPN, že vznik DPN není 3.5 ale 2.5 a pracovní úraz: ano
- adresa pobytu na DPN - stále radnice.
Můj dotaz zní:
Setkal se s tím někdo?
Může DR opravit DPN i takto zpětně?
Jak postupovat, když nahlásil pracovní úraz i přesto, že žádný není v evidenci a ani mi není znám?
Mým dojmem z celé situace je takový, že došel na adresu bydliště - zjistil, že ve schránce má informaci o nezastižení, a účelově si mění DPN.
Na OSSZ jsem volala, tam mi akorát řekli, že je stále ve zkušební době a je lepší se s takovým zaměstnancem rozloučit a kontakt na jinou osobu (je pátek, a nikdo tel nezvedá).
Děkuji za jakoukoli reakci, s tímto jsem se tedy ještě nesetkala.
D.