Exekuce ze mzdy

• 9. 6. 2024 11:11

Dobrý den, pročítla jsem tady na diskuzi, našla si na netu kalkulačku. Jenže mě to stále není úplně jasné a nechci svou chybou způsobit komukoliv problémy, včetně sebe. Proto Vás prosím o rady, návod jak mám správně postupovat. Předem velice děkuji.

Ve stejný den ale v jinou hodinu doručena exekuce přednostní i nepřednostní.
    16.516 Kč čistá mzda (zkrácený úvazek)
    3.000 Kč prováděná srážka ze mzdy (uzavřená dohoda se zaměstnancem, jde o výživné které není stanoveno soudem, poukazujeme na účet nezletilého a není předmětem doručených exekucí).

Nezabavitelná částka je 15.246 Kč, srážka 423 Kč?
    Když přišly exekuce současně, jak mám provádět srážky? Pouze na přednostní a nepřednostní "čeká" v pořadí?
    A co když přijde další exe - odpovím, že jsou v pořadí?
    Nebo to, že platí výživné na základě mimosoudní dohody se posuzuje tak, jako by žádné neplatil a jeho nezabavitelná částka je 12.705 Kč (nežijí v jedné domácnosti)

A to posílání výživného srážkou ze mzdy - raději nesrážet a neposílat, ať si s tím chodí zaměstnanec na poštu, chápu dobře?
    Ohledně exekucí zaměstnanců budu zřejmě marná, musím to však pochopit, naučit se. Děkuji za Vaše rady a pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).