Paní Jano, děkuji za odpověď!
Dodavatel odmítá následné KH podat.
Dnes jsem volala na kontrolní oddělení FÚ a bylo mi sděleno: potvrdit správnost KH prostřednictvím volby Rychlá odpověď na výzvu: Potvrzuji správnost naposledy podaného KH. Samozřejmě se KH opět nespáruje a tím pádem budu vyzvána k doložení daňových dokladů + možná i zaúčtování.
Mám hlavu jak pátrací balón a přeji všem, aby se jim podobná situace vyhnula....
Ještě dodávám, že není podstatné, zda-li jste plátci. Daňový doklad musí dodavatel vystavit i neplátci DPH. DD se vystavují každé právnické osobě. Třeba i spolkům, či společenstvi vlastníků, což nebývají plátci. A do KH se planění taky neuvádí dle toho, zdali dodavatel dodává plátci, ale dle toho, zdali dodavarel má, či nemá povinnost vystavit DD. Takže opravovat musí váš dodavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 8. 2024 17:38
Stala se mi školácká chyba a prosím o radu, jak postupovat.
Při zadávání přijaté faktury nad 10000,- Kč od dlouhodobého dodavatele (plátce DPH) do účetního systému jsem si nezkontrolovala, že na faktuře dodavatel neuvedl naše DIČ a vykázala jsem tuto fakturu v oddílu B.2 KH. Jejich externí účetní vyhodnotila situaci tak, že již nejsme plátci DPH a v KH fakturu vykázala v oddíle A.5.
Samozřejmě přišla výzva z FÚ ke změně nebo doplnění údajů KH. Kontaktovala jsem druhou stranu (jim výzva nepřišla) s žádostí o nápravu - doplnění DIČ a odeslání následného KH , ale nepochodila jsem. Druhá strana argumentuje tím, že je to moje chyba a nic se opravovat nebude.
Máte zkušenosti, jak odpovědět na výzvu z FÚ?
Děkuji za odpověď!