Kontrola zdr. pojišťovny

• (neregistrovaný)

3. 1. 2006 10:47

Musím se vám svěřit se svými zkušenostmi. VZP mi napsala, že chce provést kontrolu od r. 1998 u nich na pobočce. Namítla jsem, že se jedná o hodně šanonů vzhledem k vyššímu počtu zaměstnanců a zákon říká něco jiného o místě kontroly a že přehledy uchovávám pouze 5 let. A podivila jsem se proč chtějí kontrolu od r. 98, když mohou penalizovat pouze 5 let. Odpověď přišla záhy. Kontrola bude u nás a pouze od r. 2001. To pouze abyste se nedali až to na vás budou také zkoušet.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 1. 2006 10:59

Anonymní (neregistrovaný)

Re: kontrola zdr. pojišťovny
      Mám stejnou zkušenost. Po mě chtěli doklady od založení firmy, protože prý u nás kontrola ještě nebyla (tj. od r.95!).Napsala jsem mejlíka, že přeci nemohou chtít, abych hledala a nosila tolik dokladů (i když máme jen 3 zaměstnance). Že nemám auto a vše bych vezla MHD (podotýkám, že jsem napsala slušný mejl). Hned mě volala šéfová a když zjistila, že nemáme vůbec žádné důchodce i ZTP atp., tak chtěla jen od r.2000 a nadiktovala mi přesně, co mám přinést - i mi radila. Nakonec v den kontroly volal dotyčný referent,že se díval, že nemáme dluhy, tak ať přinesu vše jen od r.03. A kontrola byla velice rychlá........
      Takže závěr je stejný. Nedejte se a neplňte hned první jejich "příkazy".
      Ahoj

• 3. 1. 2006 13:13

zákon 592/1992 Sb § 22
      (3) Kontrola se provádí u plátce pojistného nebo v místě, které je vzhledem k účelu kontroly nejvhodnější......

• 3. 1. 2006 15:09

No tady šlo o to, že jsme si "vydupali" i menší počet roků ke kontrole - ne místo kontroly (v mém případě).

• 3. 1. 2006 19:20

Jaša (neregistrovaný)

Já jenom chtěla upozornit, že se dá slušně požádat i o to místo kontroly. Pokud je více zaměstnanců tak těch dokladů je opravdu mnoho a oni vyjdou vstříc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).