Re: Vrácená faktura, jak zaúčtovat?
Vrácená faktura je nestandartní postup. Správně si ji měli nechat a chtít po Vás dobropis. Já bych vystavila dobropis s uvedením důvodu a zaslala jím ho s tou původní fakturou zpět. Ať si s tím udělají co chtějí - obě zaúčtují , nebo obě vyhodí.
Stalo se nám již ve firmě - že poslali fakturu zpět , ale barevnou kopii si nechali v účetnictví a nárokovali si z ní DPH - cca 24.000,-. My jsme ji z účetnictví odstranili a DPH státu neodvedli. Zatím na to nikdo nepřišel, ale v případě kontroly FU si myslím, že by odpovědnost padla na nás.
Re: Vrácená faktura, jak zaúčtovat?
dle meho nemusi, protoze oni Vam musi vratit potvrzeny dobropis s datem, kdy se ho zavedli do ucetnictvi (kvuli DPH), jinak dobropis zauctovat nemuzete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 1. 2006 9:12
Prosím o radu, ještě se mi to nestalo a teď si nejsem jistá. Poslala jsem 22.12.2005 fakturu za provedené práce a dnes se mi vrátila, že je tam chyba a musí se to předělat. To je pravda, ale to předělání bude trvat min.1 měsíc. Nejsem si jistá - vrácenou fakturu zaúčtuji s mínusem?
Rozdělanou zakázku dám na nedokončenou výrobu a celé to vyfakturuji až po opravě v letošním roce.