Ano, děkuji. Také si myslím. Ale radši se zeptám zkušenější osoby. Prosím, můžete mi odpověď, jestli i v případě střídání dětí po týdnu bude "Prohlášení" vypadat jinak? A nebo bude nejlepším řešením uvést dítě 1. a 2. od ledna do června jeden rodič, a poté dítě 1. a 2. od července do prosince druhý rodič. Předem moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 6. 2025 7:37
Dobrý den, prosím o bližší vysvětlení. Pokud rodiče nejsou sezdani, nežijí ve společné domácnosti, mají dohodu mezi sebou, ne soudní, že si své společné děti střídají a to tak, že otec má své děti jeden týden, a matka má své děti další týden. Takto se to střídá celý rok. Jak správně bude vyznačeno "Prohlášení"?
A v případě, že otec bude mít děti od ledna do června a matka bude mít děti od července do prosince? Myslela jsem, že v takovém případě bude na Prohlášení uvedeno u otce dítě 1. a dítě 2. od 01-06/2025. A matka na začátku roku v Prohlášení nebude mít nic a až v červnu uvede, že uplatňuje od července dítě 1. a dítě 2.
V časopise Mzdová účetní je uvedeno, že otec si označil první dítě 1. a druhé dítě také 1. (rodič si tedy uplatnil zvýhodnění ve výši 1267 + 1860.) Já myslím, že si uplatnil 1267 + 1267., když uvedl jedničky. Nevím, jestli se jedná o písařskou chybu nebo tomu vůbec nerozumím. Moc prosím o vysvětlení. Děkuji