Já jsem to dřív přepisovala ručně a zabralo to spoustu času. Teď si u přijatých faktur i účtenek pomáhám přes ctenifaktur.cz. Nahraju PDF nebo sken, klidně i naskenovaný papírový doklad, a ono z toho vytáhne údaje a vyexportuje ISDOC nebo Pohoda XML, který si pak natáhnu do Pohody.
Pro mě je super i to, že to umí doplnit předkontace, takže odpadne další kus ruční práce. Výstup si samozřejmě vždycky kontroluju, ale upřímně mám s tím velmi dobrou zkušenost a chybovost je minimální. Na běžnou agendu pro OSVČ a menší firmy mi to šetří hodně času. A pokud toho člověk nemá moc, je fajn i to, že je to zdarma na menší objem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ceny benzínu a nafty stále rostou. Češi i Slováci to na internetu berou s humorem
OSVČ klesnou zálohy zpětně od ledna 2026. Jak rozdíl v zálohách získat zpět?
Čeká nás změna času. Musí zaměstnanci napracovat hodinu z noční směny?
Podvodníci zneužívají změny v důchodovém pojištění
ČSSZ spustí formuláře k podávání jednotného měsíčního hlášení
Chyby v odpracovaných letech sníží důchod. Nová služba sociálky je odhalí
Dnes 6:26
Dobrý den, vedu účetnictví v Pohodě pro víc klientů a začínám narážet na to, kolik času mi bere zpracování přijatých faktur. Většina chodí mailem v PDF, něco ještě papírově, takže to pak do Pohody doplňuju dost ručně.
Jak tohle řešíte vy v praxi, když se dokladů sejde víc? Máte na to už nějaký svůj postup, nebo to pořád jedete ručně? Zajímá mě hlavně, co se vám osvědčilo v běžné účetní praxi. Díky.