Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ zrušila živnost i datovku. Jak podat přehledy, když musí pouze online?
Diskriminace místo posouzení: Firma uchazečku rovnou odepsala
Moje konto od ČSSZ odhaluje obrovské díry v evidenci pro nárok na důchod
Tajemství čokoládového zajíce: Jak vznikla ikona, která ovládá velikonoční regály
Nevysvětlíte zaměstnanci, proč bere méně než ostatní? Bude vám hrozit vysoká pokuta
Videonávod, jak podat Jednotné měsíční hlášení
Včera 12:32
Dobrý den, asi se mi vysmějete, ale co už, za pokus nic nedám.
Jsem VŠ student pod 26 let, před pár dny jsem úplnou náhodou zjistil, že bych taky mohl řešit daně a nechat si vrátit zálohovou daň. Byl to celkem porod, ale nějak jsem to přiznání za rok 2025 zvládl elektronicky vyplnit a odeslat a dostanu zpátky (snad) pár stovek.
Ale nedalo mi to a podíval jsem se na svoje výplatní pásky za rok 2023 a 2024, kdy jsem si o žádné vrácení nežádal a DP nepodával. Neměl jsem tehdy u svého zaměstnavatele podepsaný růžový formulář, takže tam ty zálohové daně byly vyšší, než vloni. Konkrétně jsem za ty rok odvedl na zálohové dani vyšší čtyřmístnou částku.
Předpokládám, že není způsob jak si o přeplatek říci zpětně, že? Někde v tom elektronickém formuláři jsem zahlédl u nějaké položky, že lze uplatňovat nějaký nárok až 5 let zpětně. Chci se jen ujistit, jestli mám skutečně smůlu, nebo to můžu ještě nějak od státu vymoci.
Děkuji.