Re: vypocet odstupneho- pro Jiřku!!! rea
Odstupné náleží jen v případě, že pracovní poměr končí z důvodů nadbytečnosti pracovníka, přesunu nebo rušení podniku. Toto tam musí být definováno. Jinak odstupné nenáleží. Z jakého důvodu končí Váš pracovní poměr?
Ale předpokládám, že pokud zaměstnavatel v dohodě uvedl, že Vám dá odstupné, tak že to bude zřejmě pro nadbytečnost.
Re: vypocet odstupneho- pro Jiřku!!! rea
Pokud byl pracovní poměr ukončen dohodou bez uvedení důvodu, žádné odstupné nenáleží. Odměna není odstupné. Z odstupného se neodvádí pojištění, z odměny se odvádí všechno jako ze mzdy, tedy i pojistné. Ale jestliže se zavázal, že Vám dá odměnu, tak by Vám ji měl dát. Pro výpočet odměny neplatí pravidla, jako pro výpočet odstupného, takže nevím, jakým způsobem Vám odměnu vypočítá. Třeba bude postupovat stejně jako by postupoval při výpočtu odstupného, třeba použije tento průměr, který máte na pásce teď, nebo prostě vezme 3 předchozí mzdy a podělí třemi. Odměna zkrátka není odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 1. 2006 8:25
>Ano, pokud je konec pracovního poměru 9.1.06, tak se
>vychází z výdělků z 10 -12/05. Takže ten nový průměr
>bude až na výplatním lístku za leden. A skutečně máte
>nárok na odstupné? Vy jste se se zaměstnavatelem
>dohodli, že skončíte 9.1.? A z důvodů nadbytečnosti nebo
>rušení nebo přesunu podniku?
Ukončili jsme pracovní poměr dohodou dle paragrafu 43. A primo ve vypovedi mam uvedenou, ze mi v nejblizsim moznem terminu bude vyplaceno odstupne za 3 mesice dle prum.platu (ktery je vyssi nez hruby) dale, ze mi bude proplaceno 21 dnu dovolene a ze mi bude vyplacena 100% cast bonusu, ktera vychazi z takoveho zakladu..............