Co s nevyzadanou vyzvednutou dobirkou?

• (neregistrovaný)

6. 1. 2006 9:42

Dobry den,
    stala se mi nasledujici vec. Na poste jsem si vyzvednul a zaplatil doporucenou dobirku v domneni ze se jedna o aktualizaci ucetniho software nebo o nejake mnou objednane zbozi na internetu (je to mnou casto uzivana forma nakupu). Po zaplaceni a rozbaleni zasilky jsem vsak zjistil, ze se jedna o nejaky naprosto nepotrebny software na spamovani, ktery jsem si ani ja, ani nikdo z me firmy neobjednal. Nemyslim si, ze tato forma distribuce je zrovna korektni a doufam, ze mam nejake zakone moznosti k navraceni svych penez a vraceni zbozi. Diky za pomoc, podrobnosti mohu upresnit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2006 9:55

Svata (neregistrovaný)

Re: Co s nevyzadanou vyzvednutou dobirko
      Přesně tohle se mi stalo také. Když jsem si po velkých patálijích zjistila telefon odesílajícího, bylo mi jím řečeno, že je to moje věc, neměla jsem si to vyzvednout. Tak jsem byla nahraná a cca 650,-Kč bylo nenávratně v čudu.Svata

• 6. 1. 2006 10:07

David Mensik (neregistrovaný)

No ja jsem hledanim telefonniho cisla stravil cely den a vypada to, ze po teto strance to ma dotycny zmaknute, protoze jsem se telefonniho kontaktu nedohledal. Mam ale adresu dotycneho z prilozene "faktury", ktera minimalne postrada ico odberatele (moje). Jelikoz mam ale zkusenosti s nakupy na internetu, mam dojem, ze legislativne ma kupujici narok na vraceni zbozi bez udani duvodu do 14ti dnu a narok na vraceni penez. Snad se to tyka i dobirek. Snad nekdo tady poradi. nejde mi ani tak o tu tisicovku, jako spis o princip, nenechat sebou orat podobnejma vychcankama.

• 6. 1. 2006 10:19

Anonymní (neregistrovaný)

Jo vrátit to můžete, ale jak popisujete tu firmu, tak peníze už asi nikdy neuvidíte. Jediná možnost je vrátit a vymáhat peníze soudně, ale ta firma ví, že to nikdo dělat nebude. Jednou jsem zkusila na takovou firmu co se neozývala fintu. Zaslala jsem jim opis trestního oznámení, které bylo určeno soudu. Pouze jim, soudu ne a hned se ozvali a plnili si své povinnosti.

• 6. 1. 2006 10:39

Hrozbu trestniho oznameni zvazuju, jak jsem uvedl, nejde o penize, ale o princip a prave proto, ze si myslim, ze jen minimum lidi nezustane jen u nadavani a ticheho smireni se s tim, ze resit vzniklou situaci nakejma tahanicema za tu tisicovku nestoji. vychcanek si mne ruce. Potreboval bych tedy vedet, cim mohu dotycnemu pohrozit. Dotycny ode me urcite nema zadnou objednavku a myslim, ze pouziti adresy moji firmy k tomu, aby mi posilal dobirkou nejake zbozi take neni zrovna koser. Ale to jsou jen moje domnenky. Poradi nekdo, cim mohu dotycnemu pohrozit (jestli vubec necim). Jestli je tento zpusob prodeje zbozi legislativne v poradku a neni proti nemu zakonne obrany tak to bych se nestacil divit kde to ziju...

• 6. 1. 2006 11:12

Jde o podvodné jednání, těch firem je více, doporučuji podat skutečně trestní oznámení na Policii ČR, která je povinna se tím zabývat, má s tím dnes už zkušenosti a jsou schopni takový případ dotáhnout až k soudu včetně náhrady škody. Bylo by ale dobré, kdyby poškozených na tuto firmu bylo více, zkuste se spojit. Musí být ale každopádně dokumentace- obálka dobírky, doklad io zaplacení, dodávací list, faktura atd.pája

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).