Re: neplacené volno po rodičovské dovole
Pokud se domluvíte na neplaceném volnu (po dobu, na které se domluvíte), pak za Vás zaměstnavatel nebude odvádět nic a ani Vy nic nikam neplatíte, protože jako osoba, která pobírá rodičovský příspěvek, jste pojištěna státem. Osobně si neumím představit, že Vy byste teď trvala na tom, že když pro Vás teď nemá práci, že Vám musí dát výpověď a odstupné a pak byste chtěla, aby Vás zase od května zaměstnal. A ani si neumím představit, že by Vám nechtěl povolit neplacené volno do května, když by Vám musel jinak zaplatit odstupné. Proto jsem přesvědčená, že pokud teď pro Vás práci nemá, ale má ji až od května a Vy jste také ochotna nastoupit v květnu, jistě se domluvíte na těch pár měsících neplaceného volna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2006 23:24
19. ledna mi končí rodičovská dovolená.Oběma stranám by vyhovoval nástup od května. Předmětem dalšího jednání bude, zda mi povolí neplacené volno, nebo půjde o výpoveď dohodou s 2. měsíčním odstupným a pak uzavřeme novou pracovní smlouvu. Jaký je v tom finanční rozdíl pro zaměstnavatele?Co a kolik za mě odvádí zaměstnavatel na neplac. volnu, jestliže pobírám rodičák. Musela bych si platit sociální a zdravotní pojištění při případné výpovědi.
Díky.
Eva