Pracovní úraz

• (neregistrovaný)

9. 1. 2006 10:39

Zaměstnavatel mi neuznal pracovní úraz. CHci se obrátit na Inspektorát bezpečnosti práce. Máte s tím někdo zkušenosti? Mají povinost případ prošetřit nebo alespoň mi odpovědět a poradit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 1. 2006 12:19

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Pracovní úraz
      Máte svědka svého pracovního úrazu?Nahlásil jste včas zaměstnavateli?

• 9. 1. 2006 12:40

H. (neregistrovaný)

Ano svědky mám a hlásila jsem mistovi. Vedoucí jej odmítá proto, že jsem jej nehlásila i jemu. Netušila jsem, že bych měla obíhat všechnu "vrchnost".

• 9. 1. 2006 14:52

Anonymní (neregistrovaný)

1. Inspektorát bezp.práce byl zrušen, nyní jsou nové Oblastní inspektoráty práce, které převzaly i náplň IBP, fungují v krajích, musíte si najít, kam patříte
      2. Jestliže je Vaším prvním nadřízeným mistr, splnila jste hlásnou povinnost, nemusíte obíhat vrchnost, naopak vrchnost měla hned začít běhat sama
      3.předpokládám, že jste byla u lékaře a máte doklad o ošetření nebo vyšetření, kde jste uvedla, že jde o pracovní úraz- při výkonu zaměstnání
      4. upozorněte vedoucího, že se obrátíte na OIP a uvidíte, jak zareaguje, zákon o inspekci práce v § 30-správní delikty práv.osob- na úseku bezpečnosti práce umožňuje uložit pokutu od 300000 do 2 mil., tak se nedejte. Pozor,aby někdo nepřevrátil svědky na jejich stranu.
      pája

• 9. 1. 2006 15:01

H. (neregistrovaný)

Moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).