Re: Prosba o radu ohledně výpovědi
Jde spíše o případ podle § 46,odst.1, písm.a) ZP, ruší se zaměstnavatel nebo jeho část- jestliže ruší provozovnu-prodejnu, takže výpověď s 3měsíč.výpovědní dobou a dvouměsíčním odstupným, to je povinnost zaměstnavatele.Může Vám navrhnout dohodu, ale ze stejných důvodů, to musí být v dohodě přesně napsáno a musí tam dát rovněž 2měs.odstupné. Pokud přistoupíte na takovouto dohodu, pečlivě pročtěte, aby Vás nenapálili. Netrvejte na ničem a vyčkejte, jak zaměstnavatel bude postupovat. Dohodu bez odstupného zásadně nepodepisujte.
pája
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 1. 2006 10:39
Dobrý den, prosím o radu, co mám dělat v situaci, kdy mé pracovní místo se ruší a provozovna, prodejna kde pracuji se taky ruší. Celou prodejnu jsme vystěhovali a účetní mi oznámila že mi chce dát k 15.1.2006 výpověď dohodou. Dnes se mnou nikdo nekomunikuje a výpověď očekávám poštou. Jak mám postupovat ? Děkuji mnohokrát.