Re: soukromý účet v podnikání
Pokud chcete vést banku, tak všechny ostatní výdaje v měsíci zaúčtujte jednou větou jako výdaje bez vlivu na základ daně a pak Vám bude sedět zůstatek. Určitě by také šly výdaje z banky vést v pokladně, jak uvádíte. A pokud nebudete chtít, tak nemusíte vést ani banku, ani pokladnu, pouze evidenci, která Vám bude vyhovovat a bude možné z ní zjistit základ daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2006 10:03
Dobrý den,
podnikám na živnostenský list a vedu daňovou evidenci, používám soukromý účet. Může mi prosím někdo poradit, jestli je správné když si vedu příjmy na účet - platby faktur a výdaje z účtu platba pojistného-(jíné výdaje a příjmy neúčtuji) v daňové evidenci , ale přesto mi nesedí zůstatek účtu v evidenci se skutečným zůstatkem podle výpisu, protože mám samozřejmě mnoho jiných soukromých výdajů, které se do evidence nedávají.Napadlo mě taky zda by to nešlo vést jen v pokladně a doložit si k tomu výpis z účtu, že ty operace proběhly.
Děkuju moc všem za odpověď. Iva