Danová evidence - pokladni doklady

• (neregistrovaný)

11. 1. 2006 10:20

Opravdu neni nutne vest v DE pokladnu, ze?
    Znamena to tedy, ze nemusim vypisovat VPD, staci paragony z obchodu? Na poskytnute sluzby, placene v hotovosti, bych ale PPD vypisovat mela, ze ano (i kdyz zakaznici doklad nechteji)?
    Diky za odpoved, Il.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2006 12:32

Il. (neregistrovaný)

Re: danová evidence - pokladni doklady
      diky ale ten § znam - podle neho bych PPD vypisovat nemusela a stacilo by mi mit seznam v sesite, kde bych napsala, ze dneska tu byla pi. Vokurkova a zplatila mi 300,- atd..... slo mi spis o to, zda to nepredepisuje jiny predpis/zakon, nebo skutecne staci papirovy seznam, kam napisu klienty a castku, kterou mi zaplatili (zatim po me zadny z klientu PPD nechtel, tak abych to nevypisovala zbytecne :-), Il.

• 11. 1. 2006 16:01

Anonymní (neregistrovaný)

§31/17z. 455/91 Sb:
      (17) Podnikatel je povinen vydat na žádost zákazníka doklady o prodeji zboží a o poskytnutí služby. Na dokladu musí být uvedeno označení podnikatele obchodní firmou, popřípadě názvem nebo jménem a příjmením, a identifikačním číslem, datum prodeje zboží nebo poskytnutí služby, druh zboží nebo služby a cena, pokud zvláštní právní předpis nestanoví jinak.

• 13. 1. 2006 9:07

Anonymní (neregistrovaný)

Dekuji, takze kdyz zakaznik doklad nechce, tak si muzu psat seznam v sesite - jde mi o to, jestli to FU bude stacit?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).