Mzda za prosinec - prosím pomoc

• (neregistrovaný)

11. 1. 2006 18:42

Chtěla jsem poprosit o radu. Zaměstnanec neměl dost dovolené na konci roku, aby si mohl vzít mezi svátkama volno. Udělali jsme to tak, aby mohl zůstat celý týden doma, že pondělí 26.12 byl statní svátek, takže jako kdyby byl v práci. Máme měsíční mzdy. A od 27.12 do 30.12. měl tedy neplacené volno. Dohodli jsme se, že zaplatí zdravotní pojištění i za firmu. Prosím ale teď nevím jak to spočítat. Nevím totiž jaký počet dnů mám zadat do systemu. Pracovní dny jsou jasné: 4 (27-30.12), ale nevim teď ty kalendářní, když konec měsíce byl v sobotu. Mám mu tu sobotu také počítat? Tzn. kalendařní dny:5 - protože jestli tomu rozumím dobře, tak z těch 5 kalendářních dnů počítám zdravotní. Jinak mi o víkendech nepracujeme. A vlastne nevím když má někdo neplacené volno celý týden, zda se tam počítají i soboty a neděle. Nejsem si jistá a budu ráda za každou odpověď!
    Předem moc všem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2006 18:46

Katka (neregistrovaný)

Re: Mzda za prosinec - prosím pomoc
      Počítala bych pouze pracovní dny

• 11. 1. 2006 18:48

hrošík (neregistrovaný)

Záleží na tom, jak je napsaná žádost o neplacené volno. Jestli žádost zní na neplacené volno od 27.12.2005-30.12.2005, pak jsou to 4 kalen.dny. Jestli zní žádost na nepl.volno od 27.12.2005-31.12.2005 pak je to 5 kal.dní.

• 11. 1. 2006 23:22

Jiřka (neregistrovaný)

Souhlasím s hrošíkem. Minimální mzdu dělíte kal. dny v měsíci a vynásobíte kal. dny nepl. volna, takže opravdu záleží na tom, jak je žádost napsaná. Je zbytečné tam psát 31.12., když to byla sobota.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).