Re: Mzda za prosinec - prosím pomoc
Souhlasím s hrošíkem. Minimální mzdu dělíte kal. dny v měsíci a vynásobíte kal. dny nepl. volna, takže opravdu záleží na tom, jak je žádost napsaná. Je zbytečné tam psát 31.12., když to byla sobota.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 1. 2006 18:42
Chtěla jsem poprosit o radu. Zaměstnanec neměl dost dovolené na konci roku, aby si mohl vzít mezi svátkama volno. Udělali jsme to tak, aby mohl zůstat celý týden doma, že pondělí 26.12 byl statní svátek, takže jako kdyby byl v práci. Máme měsíční mzdy. A od 27.12 do 30.12. měl tedy neplacené volno. Dohodli jsme se, že zaplatí zdravotní pojištění i za firmu. Prosím ale teď nevím jak to spočítat. Nevím totiž jaký počet dnů mám zadat do systemu. Pracovní dny jsou jasné: 4 (27-30.12), ale nevim teď ty kalendářní, když konec měsíce byl v sobotu. Mám mu tu sobotu také počítat? Tzn. kalendařní dny:5 - protože jestli tomu rozumím dobře, tak z těch 5 kalendářních dnů počítám zdravotní. Jinak mi o víkendech nepracujeme. A vlastne nevím když má někdo neplacené volno celý týden, zda se tam počítají i soboty a neděle. Nejsem si jistá a budu ráda za každou odpověď!
Předem moc všem děkuji.