Re: Zákoník práce-je to normální?
Podle §7 odst. 2: Výkon práv a povinností vyplývajících z pracovněprávních vztahů nesmí bez právního důvodu zasahovat do práv a oprávněných zájmů účastníků pracovněprávního vztahu a nesmí být v rozporu s dobrými mravy.
Toto ustanovení je ve vašem případě určitě porušeno.
Re: Zákoník práce-je to normální?
(2) Pracovní dobu téže směny může zaměstnavatel po projednání s příslušným odborovým orgánem rozdělit na dvě části; v zemědělství, v dopravě, ve spojích, v kulturních zařízeních a v obchodě může být pracovní doba téže směny takto rozdělena i na více částí. Zaměstnavatel přitom přihlíží k možnostem zabezpečení plynulé dopravy pracujících do zaměstnání, zásobování elektřinou, plynem, topnou parou a k tomu, aby tato rozdělení pracovní doby nebyla v rozporu se zájmy obyvatelstva.
Pokud je to v zakone. Jinak u ridicu se pocita jako pracovni doba pouze rizeni vozidla a prestavka, nakladani a vykladani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 1. 2006 20:44
Pracuji jako řidič autobusu.Zaměstnavatel mi rozdělil podle §87 odst.2 směnu na 13 částí.V práci jsem 14 hodin,délka uznané směny je 9 hodin.Zbytek tvoří 12 přerušení práce-nejkratší 3 minuty,nejdelší 85 minut.Poradí mi někdo,zda je to v souladu se zákoníkem práce?Mohu se vůbec nějak bránit?Děkuji Pavel