Re: cest.náhrady FO jako náklad s.r.o.
*** Podle mě to moc nepůjde přistupovat k tomu jako ke klasickým cestovním náhradám. Nevím o ničem, co by umožňovalo "cizímu člověku" proplácet cestovní náhrady. Může to být nějaká proměnlivá část dohody, která bude hrazena a závislá na předloženém vyúčtování. Pak pro společnost by to byl náklad, který je součásti smlouvy a pro FO zdanitelný příjem jako součást smlouvy. Své pracovní cesty by si FO uplatňovala tak, jak ji zákon dovoluje. Nic jiného mě nenapadá - ale taky je fakt, že dneska toho moc v hlavě nemám. Snad ještě někdo jiný :-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2006 12:43
Mám následující dotaz:
FO (servisní práce) pracuje pro s.r.o., jezdí po celé republice.
Objednatel (s.r.o.) je ochoten proplácet cestovní příkazy, FO pak vyfakturuje objednateli samotnou práci bez cesty.
Je tento postup možný?
Tedy za předpokladu, že FO si nebude uplatňovat náklady na cestu do svých výdajů. FO tedy vstoupí do základu daně z příjmu pouze vykonaná práce.
Děkuji za Vaše stanovisko.