Dobrý den, chystám se dělat zaměstnancům roční zúčtování za rok 2005 , ale přemýšlím ještě nad zúčtováním za rok 2004, jestli ho mám vůbec v pořádku. Zarazil mě paragraf 5 odst.4 Zák.o d.p. Výplatu za prosinec 2004 dostali zaměstnanci až v únoru 2005. Protože ale patřila do r.2004 mají ji zahrnutou ve vyúčtování za rok 2004. Teď se ale dočítám, že to patří do nového roku!!! S tím ale program absolutně nepočítá, bere výplaty podle data zúčtování. Zřejmě v tom paragrafu byl rozpor, protože letos je tam upřesnění, že také sražené zálohy z těchto dlužných příjmů se započítají na daňovou povinnost v novém roce. Takže jestli to dobře chápu ,tak před novelou se měla pouze záloha počítat do starého roku a nevyplacená mzda nechat až do dalšího roku a po novele oboje do dalšího. Takže pěkný zmatek. Prosím Vás, někdo jste se s tím setkal, jak jste postupoval vloni a jak letos? Děkuji. Markéta
13. 1. 2006 13:42
Dobrý den,
chystám se dělat zaměstnancům roční zúčtování za rok 2005 , ale přemýšlím ještě nad zúčtováním za rok 2004, jestli ho mám vůbec
v pořádku. Zarazil mě paragraf 5 odst.4 Zák.o d.p.
Výplatu za prosinec 2004 dostali zaměstnanci až v únoru 2005.
Protože ale patřila do r.2004 mají ji zahrnutou ve vyúčtování
za rok 2004. Teď se ale dočítám, že to patří do nového roku!!!
S tím ale program absolutně nepočítá, bere výplaty podle
data zúčtování. Zřejmě v tom paragrafu byl rozpor, protože letos je tam upřesnění, že také sražené zálohy z těchto
dlužných příjmů se započítají na daňovou povinnost v novém roce.
Takže jestli to dobře chápu ,tak před novelou se měla pouze
záloha počítat do starého roku a nevyplacená mzda nechat až
do dalšího roku a po novele oboje do dalšího.
Takže pěkný zmatek.
Prosím Vás, někdo jste se s tím setkal, jak jste postupoval
vloni a jak letos?
Děkuji. Markéta