Re: Dohoda o provedení práce v roce 2006
Ne, nezdanitelné částky se ruší, nastupuje sleva na dani, tzn., že z hrubé mzdy se spočítá zdravotní a sociální pojištění, odečte se, z vypočtené částky se vypočte daň - zaokrouhlí na 100 nahoru a do 10100 15% - až poté se z vypočtené daně odečte SLEVA na dani - na osobu minus 600,- Kč, na studenta dalších minus 200,- Kč a vyjde zálohová daň, která se poplatníkovi srazí. Pokud vyjde "nějaká" zálohová daň, tzn. pokud máte podepsané daň.prohlášení, můžete si opět po ukončení zdanovacího období požádat o vrácení daně, tj. v lednu 2007 (za splnění podmínek- zaměstnání postupně za sebou, ne souběh pířjmů, ne OSVČ apod. -. to zůstává)
Re: Nově soc. a zdrav. poj. i u doh.?
Už vloni to tak bylo,že
student odvádí z každé mzdy zdrav.a soc.poj.,netýká se to pouze DOPP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2006 20:13
Jsem student a slyšel jsem, že od roku 2006 se bude něco měnit u nezdanitelných částek, že bude sleva na dani. Pracuji na dohodu o provedení práce a podepsal jsem prohlášení a dodal potvrzení o studiu. Bude to v roce 2006 stejné jako v roce 2005 - tzn, že do částky 4120 nebudu platit žádná daň?
Moc děkuji Milan