Více otázek

• (neregistrovaný)

15. 1. 2006 16:37

Doufám,že to napíši srozumitelně:1/ Zaměstnavatel pro nás nemá práci,tak nás( půjčil ,jak mi tomu říkáme)do jiné firmy.
    ptám se :Jak dlouho můžeme pracovat pro jinou firmu.
    2/Může to trvat (třeba i několik měsíců) bez našeho souhlasu?
    Nebo by jsme měly dostat dodatek ke smlouvě.
    3/Zaměstnavatel snámi není vůbec v kontaktu od 1.ledna.
    Děkuji Marie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2006 17:13

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Více otázek
      To mě zajímá. Jak Vás půjčil, pracujete pro jinou firmu? Pokud ano, tak je Váš zaměstnavatel mimo, protože dočasné přidělení zaměstnance k výkonu práce jiné práv. nebo fyz. osobě bylo zrušeno( byl to § 38 odst. 4 ZP,ale stejně na to musel zaměstnavatel sjednat se zaměstnancem písemnou dohodu.
      Od 1.10.2004 může něco takového dělat podle novely ZP § 38a jen zaměstnavatel s patřičným povolením, jde o zprostředkovávání práce, ale zde je zase povinnost v pr.smlouvě nebo dohodě uvést vše- od, do, jaká práce, jaké podmínky atd.
      Podle mne zaměstnavatel, jak to píšete, neví o novele ZP, tím ho hrubě porušil, Vy se můžete domáhat na Úřadu práce nebo Oblastním inspektorátu práce nápravy a zaměstnavatel bude z toho mít problém.
      Když tak napište více podrobností.
      pája

• 16. 1. 2006 9:41

M (neregistrovaný)

Je to velice zajímavé,co jste mi odpověděl(a),to jsem nečekala.
      Nevím,jakou umluvu mají oba zaměstnavatelé mezi sebou,ale
      je jisté že tam pracujem.Pokusím se získat více a ráda se na vás
      obrátím.Nám bylo pouze zděleno,že zatím budem pracovat u
      této firmy,ale výplatu budem dostávat od našeho zaměstnavatele.
      Marie

• 16. 1. 2006 10:27

Anonymní (neregistrovaný)

Předpokládám, že po tzv.zapůjčení děláte práci pro tu druhou firmu, v jejích prostorách, na jejích strojích, z jejich materiálů, že Vás řídí nějaký jejich mistr nebo vedoucí. To bych viděl skutečně jako záv.problém. Pište více, uvidíme.
      pája

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).