Změna pracovního poměru

• (neregistrovaný)

16. 1. 2006 11:14

Dobrý den, stala se mi zvláštní věc, a chtěla bych vědět, jestli mi dokáže někdo odpovědět. Nastoupila jsem jako záskok za nemocnou, těhotnou ženu. Po uplinutí nemocenské šla dotyčná na mateřskou dovolenou. Tudíž jsem dostala smlouvu jako záskok na rodičovské dovolené. Takto pracuji asi půl roku. Najednou se zaměstnavatelka rozhodla, že je nás moc a proto mi chce zkrátit úvazek na polovic.
    Chtěla bych vědět, co to pro mne znamená a zda to vůbec může udělat. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2006 11:58

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Změna pracovního poměru
      Držte se toho, co máte v prac. smlouvě. Jakékoliv ujednání prac. smlouvy může být měněno pouze dohodou obou účastníků, nikoliv jednostranným rozhodnutím zaměstnavatele. Pokud nebudete souhlasit, tak Vám úvazek zkrátit nemůže. Na druhou stranu, pokud se Vás bude chtít zbavit a nepřistoupíte na změnu pr.smlouvy, tak si něco najde a bude Vás tak dlouho šikanovat, až odejdete sama.( tak se to v praxi dělá, třeba Vaše je lepší)
      pája

• 16. 1. 2006 12:46

Děkuji za odpověď. Zapoměla jsem dodat, že momentálně můžu chodit do práce jen na několik dní v měsíci, což mi činí asi 117 hodin s požadovaných 176 hodin (v měsíci lednu). Nikdo se semnou o ničem nebavil, nikdo semnou nic neprobíral. Pouze jsem dostala takovýto příkaz od mého přímého nadřízeného. Nevím, co si o tom myslet.

• 16. 1. 2006 15:10

Písemně upozorněte zaměstnavatele, že Vám není nadřízeným přidělována práce podle pracovní smlouvy, protože když to takhkle dělá, tak Vám bude muset zbylé hodiny proplatit pro překážku na straně zaměstnavatele průměrem. Nebojte se jich, pohrozte ÚP nebo Oblastním inspektorátem práce, tam už jde o miliony.pája

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).