Re: silniční daň
V komentáři k zákonu č. 16/1993 o dani silniční platnému k 1.1.2006 stojí a je to i můj názor, daň silniční platíte za ty období, ve kterých automobil používáte k podnikání a to v poměrné výši tj. 1/12 sazby * počet měsíců
Upozorňuji na knihu jízd, která by měla korespondovat a zároveň pakliže výdaje za PHM prokazujete daňovými doklady, pak aby se mezi nimi neobjevil nákup v období, kdy automobil nepoužíváte. Máte povinnost překládat důkazy a proto potvrzení o opravě je ve Váš prospěch.
Re: silniční daň
Předmětem daně silniční jsou auta provozovaná v ČR, jsou-li
využívána k podnikání. Jelikož jste nevyužívali, nebudete platit.
Doložíte opravou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2006 19:13
Dobrý den, chci se zeptat na silniční daň za osobní auto, které je firemním majetkem, ale už půl roku je v opravě. Uzná mi berňák potvrzení ze servisu, "odpustí" mi daň za tuhle dobu? Hned jak bude opraveno, pošupe do autobazaru. Tam mi stačí také jen potvrzení? Prosím, poraďte, (přece za takovou šunku, co věčně nejezdí, nebudu ještě platit :-)
Díky