Re: dotaz - zima na pracovišti
Zaměstnavatel by měl podle zákona zaměstnancům umožnit práci v normálních podmínkách, rozhodně ne v takových, jak píšete. Jak je to s teplotou, to nevím, ale když ráno přijdu do kanceláře, mám tady cca 10 stupňů, protože zaměstnavatel šetří. Nemluvě o tom, že podlahu nikdo nevytřel nejmíň 2 měsíce a ani není čím. Na stropě jsou fleky, o čistotě umyvadla a WC nemluvím, aby se Vám neudělalo špatně. Nejste v tom sama, všude je něco. Držím Vám palce, aby se to brzo zlepšilo.
snažila jsem sa to tu přežít, ale vzhledem k tomu že jsem asi ve 12. týdnu tak mi to na náladě nepřidá, asi zvolím krajní řešení a domluvím se s doktorem na rizikovém těhotenství, myslím že to už není ohrožování jen mého zdraví, ale jde tu také o psychiku... ...a ta, když je zima je u mně v poslední době hodně špatná...
...to že tu uklízím je naprosto normální í tak drhnu aj pozvracené záchodky, ale vydržte to nejít v práci na záchod...
Radši to 4 hodiny, než jdu na oběd, vydržím, a pak další 4 hodiny po obědě, než bych si na to sedla :-) Kdyby mně zaměstnavatel slušně požádal, ať vytřu podlahu, udělám to, ale pokud to bere jako samozřejmost, ani náhodou. Být Vámi, asi bych lékaře požádala o to samé. Když budete nemocná, může to uškodit i dítěti. Zkoušela jste pohrozit výpovědí? Zkuste si stěžovat v kanceláři všichni, pokud je vás víc. Pohrozte třeba hromadnou výpovědí. Nebo si ke stolu, kde pracujete, přineste z domu další elektrické topení, třeba to otáčivé, teď už to nestojí tolik peněz.
Možná ještě někdo poradí, na jaký úřad se obrátit se stížností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2006 7:49
kolik může být teplota na pracovišti - v kanceláři? já měla za to že cca od 18 do 22 oC a rozdíl mezi podlahou a stropem nesmí být větší jak 3oC...
...dělám účetní v jedné (podotýkám topenářské) firmě, na jaře jsme se přestěhovali do novostavby, to že je tu vlhko a plesniví kouty za nábytkem je naprosto normální, nemáme tu prahy, nedovírají dveře a topení nám jde ráno mezi 7:00 a 11:00 asi dvě hodiny - je elektrické, takže je tu pěkná zima, na nohy táhne všem jenom ne panu řediteli, protože je horkokrevný a ráno když nejde topení tu stejně s náma nesedí...
...není někde v zákoníku práce, že zaměstnavatel je povinen připravit zaměstnancům odpovídající pracoviště? ...vím že se to skoro nikde neděje a zákoník práce se porušuje aspoň v našich končinách všude kam se podíváte, protože každý je rád, že nějakou práci má a zaměstnavatel toho dokáže patřičně využít či vlastně zneužít...