Výplata daňového bonusu 2006,prosím

• (neregistrovaný)

17. 1. 2006 12:02

Dobrý den, slyšela jsem různé názory na výplatu daňového bonus od 1.1.2006 a teď v tom mám "hokej". Prosím poraďte....

- daňový bonus náleží pouze poplatníkovi, který má v daném měsící úhrn příjmů alespoň ve výši minimální mzdy tzn. 3785,-- (premie, náhrady,mzda) a pokud jeho úhrn příjmu dosáhne pouze výše např. 3700,-- výplata daňového bonus nenáleží?

Prosím, není někde přesně popsáno,jak postupovat - pokyn apod?
    Moc prosím o Vaše názory k daňovým bonusům.

Díky,díky,díky Markéta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2006 12:16

Jana (neregistrovaný)

Re: Výplata daňového bonusu 2006,prosím
      >Dobrý den, slyšela jsem různé názory na výplatu
      >daňového bonus od 1.1.2006 a teď v tom mám "hokej". Prosím
      >poraďte....
      >
      >- daňový bonus náleží pouze poplatníkovi, který má v
      >daném měsící úhrn příjmů alespoň ve výši minimální mzdy
      >tzn. 3785,-- (premie, náhrady,mzda) a pokud jeho úhrn
      >příjmu dosáhne pouze výše např. 3700,-- výplata
      >daňového bonus nenáleží?
      >
      >Prosím, není někde přesně popsáno,jak postupovat -
      >pokyn apod?
      >Moc prosím o Vaše názory k daňovým bonusům.
      >
      >Díky,díky,díky Markéta
      Myslím, že jste minimálně popletla min.mzdu
      >

• 17. 1. 2006 12:51

Martina (neregistrovaný)

Nespletla. Pro rok 2006 platí pro měs.daň.bonus podmínka příjmu min. ve výši poloviny min.mzdy tj. 3785 Kč. Podobný dotaz jsem položila o něco níže. Zatím nikdo nereagoval. Pochopila jsem to stejně jako vy, Markéto. Jen jsem spíše nyní potřebovala vědět, zda pro roční daňový bonus musí činit příjem v úhrnu 43110 Kč. Jakmile tato částka dosažená nebude, na případný daňový bonus za rok 2005 v RZ poplatník nárok nemá, ale ani nárok neztrácí, pokud dle D-274 ho měl u měs.daň.bonusů.

• 17. 1. 2006 13:16

markéta (neregistrovaný)

Díky za odpověď a o tom daňovém bonusu jsem se dočetla zase toto : Hlavní podmínkou pro přiznání roční výše bonusu je, že příjem resp. úhrn zdanitelných příjmů na počátku výpočtu RZ je ve výši nejméně 6násobku minimální mzdy stanovené na počátku roku 2005 pro zaměstnance odměnované měsíční mzdou(a bez krácení),tj. vždy jde očástku alespoň ve výši 43110 Kč (6*7185)
      Při nižším ročním zdanitelném příjmu zaměstance RZ sice provede, ale ve výpočtu se kolonka daňový bonus nevyplní a vrátí se jen případní přeplatek na dani. Na vyplacené měsíční bonusy již nárok neztrácí. M.

• 17. 1. 2006 13:42

Martina (neregistrovaný)

---
      Taky díky. Zkoušela jsem přepočítat jednoho zaměstnance v lednu, dosadila mu tam nemoc, příjem vyšel cca 3200 Kč a bonus mu program nedal, takže opravdu D-274 pro rok 2006 neplatí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).