Re: Hlášení o zaměstnávání osob se ZPS
Formulář existuje, "Oznámení za rok 2005". Podat se musí do 15.2.2006, a do tohoto data d se musí též odvést odvod do státního rozpočtu, pokud pokud jste nesplnili povinný podíl zaměstnávání osob se zdravotním postižením, nebo jste neodebrali výrobky nebo služby od dodavatele, který zaměstnává víc jak 50% osob se zdravotním postižením.
----
formulář:http://portal.mpsv.cz/sz/zamest/zamestnaniosob/oznamenioplneni
Jen by mě zajímalo, zda se povinný podíl počítá stejně, když budeme uplatňovat slevu na daň z příjmů PO § 35 ZDP. Někde v odb. časopisu bylo uvedeno, že se právě počítá stejným způsobem, ale v poučení ÚP to není pro rok 2005 napsáno.
Není to tam napsáno, protože se to již počítá (konečně) stejně.
Mám program, kde je tiskopis na hlášení o zam.osob se ZPS a spočítá mi to sám, jen si tam musím nastavit mzdové složky, které tam pro výpočet průměrného přepočteného počtu zaměstnanců patří.Odpracované hodiny, přesčasové hodiny, ale nejsem si jistá, jestli tam má být i dovolená, placené volno atd.díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2006 10:26
Za rok 2005 jsme poprvé přesáhli 25 zaměstanců, takže musíme již mít povinný podíl 4% zaměstanců se ZPS.
Můžete mi prosím poradit, jestli existuje nějaký oficiální formulář na hlášení o zaměstnávání osob se ZPS? A do kdy toho hlášení musíme podat?
Díky.