Re: Daňové slevy
U jednoho zaměstnavatele musíte podepsat prohlášení a v tomto prohlášení zažádáte o uplatnění slevy na dani. Zaměstnavatel Vám bude měsíčně slevu odečítat od daně. Po skončení zdaňovacího období podáte daňové přiznání a zbytek neuplatněné slevy Vám FÚ vrátí jako přeplatek daně.
Podmínka 1/2 minimální mzdy platí podlě mě jen u daňového bonusu na dítě.
Nárok na slevu na dani ve výši 600,- Kč máte u zaměstnavatele kde jste podepsala daňové prohlášení. V případě, že máte prohlášení podepsané u zaměstnavatele kde máte příjem 5000,- Kč bude sleva činit 528,- Kč. U druhého zaměstnavatele bude sražena 15% srážková daň. Minimální mzda /pro rok 2006 již polovina minimální mzdy/ se vztahuje na daňový bonus na děti.
Můžu se prosím ještě zeptat jak se dospělo k částce 528,- Kč děkuji
>>Chtěla bych poprosit o radu jestli se na mě vztahuje
>>daňová sleva 600,- Kč když jsem zaměstnaná u dvou
>>zaměstnavatelů u jednoho pobírám 5.000,- Kč hrubého a
>>u
>>druhého 4.000,- Kč hrubého , můžou se ty výdělky
>>sečíst
>>abych splnila podmínku pobírání minimální mzdy?
>>A pokud ne tak to nemám nárok na žádné úlevy?
>> Děkuji za každou odpověď
>Nárok na slevu na dani ve výši 600,- Kč máte u
>zaměstnavatele kde jste podepsala daňové prohlášení. V
>případě, že máte prohlášení podepsané u zaměstnavatele kde
>máte příjem 5000,- Kč bude sleva činit 528,- Kč. U
>druhého zaměstnavatele bude sražena 15% srážková daň.
>Minimální mzda /pro rok 2006 již polovina minimální mzdy/
>se vztahuje na daňový bonus na děti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 1. 2006 12:57
Chtěla bych poprosit o radu jestli se na mě vztahuje daňová sleva 600,- Kč když jsem zaměstnaná u dvou zaměstnavatelů u jednoho pobírám 5.000,- Kč hrubého a u druhého 4.000,- Kč hrubého , můžou se ty výdělky sečíst abych splnila podmínku pobírání minimální mzdy?
A pokud ne tak to nemám nárok na žádné úlevy?
Děkuji za každou odpověď