DPH - fa.od DKV ČESMAD

• (neregistrovaný)

19. 1. 2006 12:53

Mám tady poprvé tento případ. Prosím nemáte někdo zkušenost s tím, že vám přijde faktura od např. DKV ČESMAD Praha 3 k de vám účtují částku pohledávky za zákaznický odběr zboží a služeb v síti DKV (platby přes karty za PHM v zahraničí ale i v tuzemsku - Rozvadov a jiné přechody). Fakturace je v 0% včetně DPH s tím ,že je přiložen seznam států - tedy kde a kolik jste odebrali litrů PHM + EUR včetně jejich DPH. Budu nárokovat vratku DPH v zahraničí to je mi jasné, ale jsou tady i odebrané PHM v Kč kde je na příloze uvedeno i české DPH 19%. Mohu si sama provést odpočet tohoto českého DPH nebo musím žádat FÚ v tuzemsku o vrácení tohoto DPH? Děkuji za názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2006 14:48

Anonymní (neregistrovaný)

Re: DPH - fa.od DKV ČESMAD
      Dobrý den, faktury od DKV česmad účtuji. Když nám přišla fa a byl na ní odběr PHM v ČR chodil přílohou od DKV česmadu daňový doklad,kde bylo DPH vyčísleno, ne jenom na přílohách od něm.DKV. Teď už ale tyto daň.přílohy nevystavují, mám dojem že k tomuto posílali nějaký dopis.Dle mého názoru je pro vás směrodatný doklad vystavený od DKV česmad, a né DKV faktura od něm.dodavatele + přílohy, která je přílohou přefakturace DKV česmad, dle něm.příloh si myslím že si DPH nemůžete zaúčtovat. Ale určitě ohledně této věci by vám na DKV česmadu rádi odpověděli, jak to teď je. Mě už se to dlouho nestalo že by mi natankovali na DKV v ČR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).