DE, plátce DPH a oprava vozu,

• (neregistrovaný)

20. 1. 2006 14:58

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak mám zaúčtovat opravu vozu u platce DPH, když klient platí jen to DPH a zbytek pojišťovna přímo opravně. Účtuji v DE.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2006 15:09

bdm (neregistrovaný)

Re: DE, plátce DPH a oprava vozu,
      *** Do závazků si dáte fa za opravu, do pohledávek pohledávku za pojišťovnou. Úhradu DPH opravně jako částečnou úhradu závazku (nedaňově, protože je to DPH) a zbytek započtete s pohledávkou za pojišťovnou. Do daňových výdajů se Vám tím dostaneme zbytek opravy, do daňových příjmů příjem (započtený) od pojišťovny. Mělo by to být šul-nul ***

• 20. 1. 2006 15:16

Anonymní (neregistrovaný)

Takže tu pohledávku za pojišťovnou tam dám jenom ve výši faktury bez DPH?

• 20. 1. 2006 15:19

Ještě k tomu zápočtu, mám to někam posílat, nebo by mi měla dát pojišťovna sama vyrozumnění o platbě servisu?

• 20. 1. 2006 15:17

Závazek vůči opravně : základ daně + DPH, pohledávku za pojišťovnou: náhrada škody ve výši náhrady (náhrada je bez DPH, nejedná se o zdanitelné plnění). Úhrada závazku opravně ve výši DPH (jako nedaňový výdej), Vzájemný zápočet zbytku závazku (daňový výdej) a pohledávky za pojišťovnou (daňový příjem) a to na základě sdělení od pojišťovny, že váš závazek vůči opravně byl uhrazen z pojistného plnění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).