Re: boj s dph DE
Opravné přiznání se podává PŘED řádným termínem pro podání přiznání - ten už jste propásla :-) Vy musíte podat DODATEČNÁ přiznání za všechna čtvrtletí, kde byla chyba. Bohužel to nelze vykompenzovat v rámci přiznání za 4.čtvrtletí.
Jen k úvaze předkládám řešení, které je mi při mé lenosti sympatičtější: správné to sice není, ale já bych tu opravu dala jedním zápisem do 4. čtvrtletí. Důvody: pokud dodatečná s doplatkem DPH, máte jistá penále. Pokud dáte teď, penále je pravděpodobné pouze v případě kontroly a to ještě když na to kontrola přijde a bude se jí chtít to postihovat. Rizikem je dvojnásobné penále, to bych uvážila podle výše částky. Někomu může být tento způsob sympatický i z toho důvodu, že nemusíte nikomu hlásit, že jste se spletla, ani šéfovi, ani FÚ. Prostě je to opravené tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá :-) J.F.
Pokud jde o nevýznamné částky, tak bych s Vaším řešením souhlasila, paní Jano F. - zejména pokud by ani nevzniklo penále. Ale pokud jde o vyšší částky, tak bych se toho bála. A pokud pisatelka píše, že to tak dělala celý rok, tak ten rozdíl bude asi dost velký :-(
díky
nejde o velké částky právě že jsou tak nepatrné ,že jsem si toho nevšimla
je to 12 fa kde je částka celkem ve které je zahrnuta částka bez daně nebo 5% dan někde to je a někde ne fa jsou úplně stejné
je mi jasné ,že je to má nepozornost ,ale jestliže z 350fa od jednoho dodavatele je 12 malinko jinak fakt jsem to přehlédla
rozdíl je malý ,ale je to prostě špatně
tak to opravím ve tom čtvrtletí .
Souhlasím, SPRÁVNÉ to není. Opravdu se nechci hádat, vážím si účetních s takovýmito názory, jaké máte vy. Ale pokud ještě odpovíte, souhlasíte prosím s tím, že po mnoha stránkách je toto řešení výhodné, nikoho tím nepoškozujeme a v případě malých částek nic neriskujeme? J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
22. 1. 2006 14:41
prosím o radu,plátce od 2/2005
teď jsem zjistila ,že mám o samého začátku chybu ve výdajích ,dala jsem všede 19% a teď při kontrole jsem zjistila,že na některých dokladech od téže firmy se stejným zboží je někdy prostěněkdy i 5%daň.Je to moje chyba nečetla jsem je důsledně.
jak to mám opravit mohu to spočítat a opravit ve 4čtvrletí nebo musím dát opravné přiznání a pokud ano tak na každé čtvrt.zvlášt?
vážně nevím jak z toho ven nikdy se mi to nestalo.